Highlight Tribute: Gwen Stefani

Hi Guys!

1531912_465527716889778_67813679_nZoals jullie weten is de entertainment business no joke‘one day you’re in, and the next day you’re out.‘ Gwen Stefani is het schoolvoorbeeld van sustainability. Zangers, stijlicoon, modeontwerpster en niet te vergeten fashionable mama is al sinds 1986 in de game en niet van plan om anytime soon uit de scene te vertrekken. Al jaren ben ik fan van haar eigenzinnige stijl en vandaar ook deze Highlight Tribute ter ere van de enige echte Harajuku Princess!

Factsheet
Gwen Stefani, geboren op 3 oktober 1969 is het tweede oudste kind uit vier voor ouders Patti en Dennis Stefani. Al op jonge leeftijd kwam Stefani in aanraking met muziek, en al gauw werd haar talent ontdekt. Om haar zangtalent in goede banen te kunnen leiden ging ze muzieklessen nemen.
Wanneer haar broer haar in 1986 uitnodigt om haar vocalen te lenen voor een nummer van No Doubt begint haar muzikale carrière pas echt. Hoewel de band  in 1991 bij Interscope Records tekent is hun ska-sound aanvankelijk niet zo succesvol, dit kwam door de populariteit van grunge. Maar gelukkig keerde het tij! Blik mee terug naar de golden days van No Doubt.

In 2004 besluit Gwen het over een andere boeg te gooien en een solo carrière na te jagen. Haar debuutalbum ‘Love. Angel. Music. Baby.’ komt in november van dat jaar uit en toont een diversiteit aan stijlen. Als geen ander kan ik me nog herinneren dat Hollaback Girl uit kwam en Gwen vergezelt werd door haar ‘Harajuku Girls’ die tot de dag van vandaag deel uitmaken van haar possey. In datzelfde jaar richt Stefani haar gelijknamige kledinglijn L.A.M.B. op, wat een slimme carrièremove blijkt. Met een familiegeschiedenis van naaisters, het feit dat ze al jaren haar eigen performance outfits voor No Doubt maakt én een scherpe en bovendien eigenzinnige stijl slaat Gwen de spijker op de kop. De modewereld reageert enthousiast en celebs zoals Teri Hatcher en Nicole Kidman staan voor haar in de rij.

gwen-stefani-harajuku-lovers-perfumeWegens groot commercieel succes en het feit dat L.A.M.B. te duur is voor de meeste van haar fans breidt Gwen uit 2005 met haar betaalbaardere lijn ‘Harajuku Lovers’, een ode aan haar liefde voor Japan. De stijl is te omschrijven als vlot, speels en jong en sluit aan op haar tweede studio album The Sweet Escape. Wanneer haar The Sweet Escape tour ten einde loopt in 2007 keert ze terug naar No Doubt.

Wist je dat…

  1. Model Daisy Lowe de dochter is van Gwens man Gavin Rossdale?
  2. Al op jonge leeftijd dyslexie bij Gwen werd gediagnosticeerd?
  3. Gwens oudere broer Eric de keyboardist was voor No Doubt, maar de band verliet om een animatie carrière (The Simpsons) na te streven?
  4. Gwen Stefani een verre nicht van Madonna is? Haar oudtantes schoonmoeder heeft dezelfde achternaam als de Original Material Girl.
  5. Stefani overgewicht had en vaak schommelde in gewicht? Toen ze 16 was besloot dat ze er genoeg van had en ging ze bij het zwemteam van haar school. Sindsdien weet ze haar gewicht stabiel te houden.

Where is she now?
Gwen Stefani In Marie Claire UK Magazine January 2013 (1)
Deze powervrouw is still going strong en ze heeft haar nieuwe kledinglijn DWP, ofwel Department of Water and Power, om het te bewijzen. Aanvankelijk zou dit een duurzaam geproduceerde denimlijn worden en vandaar ook dat ze de handen ineen sloeg met denim guru Michael Glasser. Ondanks dat broeken nog steeds een hoofdrol spelen in de uiteindelijke collectie had de tweetal een change of heart.  Er zou geen denim gebruikt worden in de lijn. In plaats daarvan opteerden ze onder andere voor de milieuvriendelijke stof lyocell en pasten ze dezelfde was- en verftechnieken toe als bij denim om zo de denim look na te bootsen. De lijn bestaat uit 18 stuks en heeft een prijsrange van €58 tot €95, de items zullen alleen online beschikbaar zijn dus houd het wereld wijde web goed in de gaten!

Meer lezen over Gwen? Klik dan op de onderstaande links.

Tot Hightlight

Wikipedia Gwen Stefani, Wikipedia L.A.M.B.,  Celebitchy.com, Fashion Newz.nl, VOGUE.nl  

Plaats een reactie