How to save your date

Hi Guys!

Net zoals jullie vraag ik me regelmatig af waarover ik de volgende keer ga bloggen. Waar houden mensen zich tegenwoordig mee bezig, en wat is de moeite waard om te onderzoeken? De waarheid is dat ik er over het algemeen gewoon niet over nadenk, want de beste ideeën komen wanneer je je ontspannen voelt en bezig met andere dingen. Dingen die alles behalve met bloggen te maken hebben, zoals een warme douche, onderuitgezakt op de bank bij komen van een aflevering van de Ellen Degeneres show, of lekker solo over straat lopen,  just enjoying the sunshine. Zo ook het idee voor dit concept.
 Het was weer een morgen zoals alle anderen, ik rolde gewoontegetrouw vroeg uit mijn bedje maar was weer eens zo druk met duizend-en-een dingen dat ik uiteindelijk toch de tijdsdruk begon te voelen. Een blik op de klok en ik schiet in mijn outfit en red het met de precisie van een dril sergeant nog nèt om op tijd de deur uit te gaan zonder te hoeven rennen voor mijn bus, en geloof me I’ve been there.
Onderweg naar mijn halte moet ik denken aan een recente post op Highlight: The Game.

Stel je eens voor dat je een date hebt weten te regelen met je nieuw verworven pick up skills, maar dat je droomdate ergens halverwege steeds meer weg begint te krijgen van een worst case scenario. Auch, wat doe je dan?
Precies ook mijn vraag, maar helaas met een lastig antwoord. Highlight Update ging echter de uitdaging aan om jullie te kunnen voorzien van wat bruikbaar datingadvies.

I think my date just died…
Eindelijk is het gelukt om de date te regelen waar je al een eeuwigheid op aasde. Volgens date etiquette zie jij er natuurlijk schitterend uit en heb je een passende locatie gevonden voor de gelegenheid zodat je je idyllische fantasie eindelijk in realiteit kunt veranderen. Maar poor you de date loopt beslist niet als gepland en dreigt zelfs bijna in het water te vallen. Je bent echter vastberaden en niet van plan naar huis te gaan zonder succes, allemaal leuk en aardig maar hoe krijg je je date weer terug op de rails?

First hand tips
Hier een aantal tips uit de eerste hand!

  1. Stel je geïnteresseerd op, een actieve luisterhouding is daarbij uiteraard een must. Ga in op de antwoorden van de door jou gesteld vragen, en haak in op dingen die hij/zij eerder gezegd heeft, hieruit blijkt je belangstelling.
  2. Als je de date thuis houdt kan het een leuk idee zijn om een gezelschapspel te doen, het kan op het eerste gezicht een tikkeltje corny overkomen, maar dat is dus eigenlijk het hele geheim. Door iets te doen wat een beetje stom is, sta je in ieder geval samen voor gek en is het allemaal niet zo erg meer. (PS. er zijn ook cafés die beladen zijn met de gezelschap spellen)
  3. Ongedwongenheid. Een open houding en een snufje zelfspot kunnen goede zaken voor je doen. Verhelp een akelige stilte door een gênant verhaal over jezelf te vertellen, en als je niets goeds weet, verzin dan een hilarisch broodje aap. Dit toont a) een goed gevoel voor humor, b) wat zelfspot. Geloof mij, humor is mega aantrekkelijk.
  4.  Don’t be boring. Uiteindelijk haken de meeste mensen af wanneer ze zich beginnen te vervelen, blijf op scherp door gevatte opmerkingen te maken, hier en daar wat te plagen en hoewel je vriendelijk bent vooral niet de makkelijke prooi uit te hangen. Mensen willen werken voor hun vlees!

Tot slot wil ik al mijn goede vrienden bedanken omdat ze hun persoonlijke ervaringen en tips met mij en vooral jullie wilden delen. Heb jij een gouden tip die hier niet bij staat of suggesties over topics die je graag besproken zou zien, aarzel dan niet langer en reageer onder dit bericht.

Good luck amigos, I know you got this in the bag!

Advertenties

3 gedachten over “How to save your date”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s