Premature hair loss, what do I do?

Hi Guys!

Een van de dingen die jullie zeker meer gaan zien op Highlight Update is het bespreken van controversiële dingen, dingen die onuitgesproken blijven omdat er een zeker taboe op rust. Want dingen die wat ‘out the ordinary’ zijn blijken mijn aandacht namelijk vast te kunnen houden als superlijm. Over het volgende onderwerp denk ik al tijden na, maar voor jullie ben ik er speciaal ingedoken en heb mezelf fatsoenlijk ingelezen. Want zeg nou zelf, beginnende kaalheid is nou niet iets waar men dagelijks over praat, non?

I’m just losing it
In onze Westerse samenleving is er een diepgeworteld geloof dat de jeugd zo lang mogelijk behouden moet blijven. Alle tekenen van ouderdom zijn taboe en moeten dus ook verbannen worden middels haarkleuring, antirimpel smeersels uit allerlei potjes, zonnebank kuurtjes (wat overigens averechts werkt), en alles wat begint te hangen enigszins een liftende hand toe te steken. Nee, ouder worden schijnt beslist geen goede zaak te zijn in onze maatschappij.

Maar wanneer je nog jong bent, nog zeker onder de 25 en je merkt op een dag dat je hoofdhaar op bepaalde plaatsen lichter begroeid begint te worden kun je niet ontkennen dat je zowat een hartstilstand krijgt. Het verliezen van je haar lijkt het begin van het einde, want aan wie moet je hulp vragen, je voelt je enigszins beschaamt en kiest ervoor het zoveel mogelijk te verbergen door je haar op een bepaalde manier te stylen, het af te knippen of af te scheren, of door hoofddeksels te gaan dragen. Maar niets helpt… tot aan nu!

Befriending the enemy
De remedie is in zicht vrienden, Highlight Update is speciaal voor jullie op onderzoek gegaan om de beste manieren te vinden om de vijand te vriend te maken.

Hier een aantal facts and figures
Je haar groeit gewoon door bij ‘kaalheid’, je wordt niet kaal, je haar wordt kleiner.

  1. 1 op de 3 jongeren heeft last van plaatselijke kaalheid door extreme haaruitval, dit komt voornamelijk door omgevingsstress. Het gevolg hiervan je dat je lichaam steeds meer ‘radicalen’ gaat produceren en hierdoor gaan je haren uitvallen.
  2. Een andere veel voorkomende oorzaak is een ijzertekort, de eerste stap in de strijd tegen haar verlies is volgens wetenschappers je vitaminegehaltes nagaan met een bloedtest.
  3. Testosteron in combinatie met een ander hormoon DHT, zijn de triggers die ervoor zorgen dat de groeifase van het haar verkort wordt. Deze hormonen worden bij jongens vanaf de pubertijd geproduceerd.

What to do?

  1. Neem vitaminesupplementen, of nog beter: Zorg voor een gevarieerd dieet met veel eiwitten. Door vlees (runds en lamsvlees wordt hierbij van harte aanbevolen), vis en eieren wordt je haar sterker. Voor niet-vlees eters kan de oplossing gevonden worden in yoghurt, magere melk en noten met een grote hoeveelheid omega-3.
  2. Volle granen kunnen wel degelijk een verschil maken, ze voeden je haar met zink, ijzer en vitamine B. Wees oplettend, de juiste broodsoort kan al het verschil maken.
  3. Wie geen liefhebber is van oesters kan eens een heerlijke salade rijk aan wortelen proberen, wortelen zitten vol vitamine A, een antioxidant die noodzakelijk is om je volle haardos te behouden.
  4. Loop je familiegeschiedenis na, zowel die van je opa’s als oma’s kant, wanneer het in de genen zit heb je waarschijnlijk professionele hulp nodig om het uitdunnen tegen te kunnen gaan.
  5. Probeer je tot slot voldoende te ontspannen, een leven vol stress doet je gezondheid en vooral je haar zeker geen goed. Neem dagelijks even wat tijd voor jezelf om bij te komen van de dag. Dit is de nummer een remedie tegen haarverlies.

Goodluck en zorg goed voor jezelf!

Ciao!

Bronnen:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s