IMAGE

Image is your golden ticket
De 21e eeuw, beter bekend als het technologische tijdperk, met haar flitsende beelden en revolutionaire veranderingen. De tijd waarin het internet op hoge versnelling veel terrein wint van de traditionele massamedia en zodoende een steeds sterkere greep krijgt in ons dagelijkse doen en laten. Hoe blijf je staande in een tijd waarin de toekomst beheerst wordt door verandering?

Image, dat is het sleutelwoord. De basis van ieder opstartend of gevestigde brand (merk in de breedste zin van het woord). De leidraad van een carrière in de kinderschoenen.
Wil je het gaan maken in de grote boze wereld, bereid je dan maar eens goed voor, alles en iedereen wordt geskimmed en gescand op basis van gedrag en reputatie, en ook jij ontkomt daar niet aan.

What is image?
Een image is een bepaalde levenshouding naar de rest van de wereld toe, de belangrijkste kenmerken van jouw persoonlijkheid en hoe je dat presenteert in je dagelijkse bestaan. Wat straal je uit, en vooral wat wil je uitstralen? Hele studies zijn rondom dit fenomeen gemaakt, maar in een speedcursus van Highlight Update weet ook jij hoe je met je sprankelende personality de wereld kunt inpakken.

From zero to hero
Er zijn veel celebs en modehuizen die kunnen meepraten over een mega image metamorfose. Want wat was Balmain voor de komst van Christophe Decarnin? Slechts een vergeten ex- A List modehuis, maar na een hoog nodige stoere rock & royalty image switch, was Balmain weer terug op de kaart en hotter than ever.

En niet te vergeten de comeback van Britney Spears na haar akelige kale akkefietje in 2007? Juist, laten we het daar maar niet over hebben, hier een paar pointers om jouw image carrière wel glansrijk te laten verlopen.

  1. Zorg dat je een duidelijk beeld voor ogen hebt van de persoon die je bent en zijn wilt. Vraag desnoods aan mensen hoe jij op hen overkomt, en speel daar vervolgens op in. Laat je verrassen!
  2. Image heeft grotendeels te maken met je gedrag, de reputatie die je hebt zal je met de huidige digitalisering nog veel langer kunnen achtervolgen en zo mogelijk roet in je toekomstplannen gooien. Wees verstandig en denk twee keer na voordat je die ene foto op facebook gooit want wanneer je wordt afgewezen voor je droombaan zul je spijt hebben als het haar op je hoofd.
  3. Vernieuwing. Vooruitgang kan iets positiefs zijn, jezelf herontdekken vind ik dan ook een goede zaak. Een nieuw jasje aan, een frisse nieuwe hairdo en een paar blitse shoes kunnen wel degelijk goede dingen voor je uitstraling doen.
  4. Zelfvertrouwen. Weet wat je talent is en vertrouw daar op ten alle tijden. Investeer je tijd, geld en aandacht erin. Probeer niet goed te worden maar thé best, je bent je eigen grootste product dus prijs jezelf ook op een manier aan die daarbij past. Je optimisme en vertrouwen zal aanstekelijk werken en aanslaan op je omgeving, en voor je het weet ben je van zero naar hero gegaan.

Zet ‘m op!

Ciao Cindy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s