The reason why most men don’t like shopping

Waarom mannen niet graag shoppen
Een dag uit het leven van een man 

2012, het jaartal waarin de consumptiemaatschappij piekt, kleding, mobieltjes you name it.
Maar hoe tijd en geld ingedeeld wordt verschilt totaal van sekse tot sekse.
Vandaag ga ik het hebben over mannen… En waarom zij niet graag shoppen.

 Wáárom zou ik nou weer…’

“Shoppen. Juist, wat houdt dat eigenlijk in? Nee schat, ik begrijp je niet, dat woord heb ik niet opgeslagen in de  spellingscontrole van mijn hippe mobiel. Seriously,  wáárom zou je in godsnaam je kostbare tijd verspillen met het rondstruinen in veel te druk bezochte winkelcentra, jezelf gaan ophokken in pashokjes waarin je nauwelijks bewegingsvrijheid hebt én vluchten voor een winkelmeisje die net doet alsof ze aan het werk is zodat ze geen ruzie krijgt met de baas. Ik weet dat je zei dat je nog wat calorieën wilde verbranden en dat ik beloofd had wat meer te gaan bewegen, maar dit was niet bepaald mijn idee van fitness. Nu zit ik alsnog tussen de zwetende kerels, terwijl jij god weet hoeveel kleren aan het passen bent,  dit is verdomme geen haar beter dan een dag werken hoor.

Nee girlfriend, je vent heeft waarschijnlijk geen behoefte om het almachtige winkel Walhalla met je te gaan bezoeken, maar is bang voor een uitbrander als je thuiskomt en je je gaat beklagen dat jullie tegenwoordig zó weinig tijd met elkaar doorbrengen, dus besluit wijselijk met je mee te gaan.

Top 6 redenen waarom je een vent ooit (vrijwillig) in een winkel zou zien

  1. De nieuwste game waarover er al TIJDEN gesproken wordt is eindelijk uit, snel naar de winkel racen om een kopietje binnen te halen dus, een beetje vergelijkbaar met wanneer het salesseizoen begint dames.
  2. Ai, het zomerseizoen breekt aan… Hoe praktisch mijn trui ook zit, het is toch niet helemaal geslaagd voor een stranddagje, toch maar eens een paar summerproof items gaan scoren.
  3. De pakezel uithangen van mijn lieftallige vriendin, gewoon, omdat ik zogenaamd toch niks beters te doen had…
  4. Schoenen, wellicht wel handig dat ik niet de helft mijn zool verlies wanneer ik op straat ben. En eigenlijk vind ik het best vet om een paar coole sneaks te hebben (maar zeg dat maar niet tegen m’n vriendin, dan denkt ze dat we een gemeenschappelijke hobby gevonden hebben)
  5. Pretending to be shopping, maar in de tussentijd gewoon vrouwen kijken, goedkoop en milieuvriendelijk, wat wil je nog meer?
  6. Gewoon, omdat ik het belangrijk vind om er een beetje fatsoenlijk bij te lopen. Soms moet je de natuur een beetje helpen… (psst, stiekem vind ik het best leuk om te shoppen) >> Notitie, ja mannen shoppen ook graag, maar meestal draait het dan niet om een bloes of een broek, maar eerder iets in de trant van een gadget, een accessoire, muziek of een game. Zoals ik al eerder zei, de consumptie maatschappij is duidelijk in te delen.
Just kidding girls, er zijn ook jongens die het niet zo’n ramp vinden om te gaan winkelen. Quality-time én goeie aankopen doen ook, ik zeg: win-win situatie toch?
Al kan ik goed begrijpen hoe vermoeiend het kan zijn om gelinkt te zijn met een fashionista, t’is ook niet alsof de heren óns lastig vallen met dingen waarin we Totaal niet geïnteresseerd zijn… of wel?
Liefs

 

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/3711357/highlight-update?claim=6a7tx9wrsfz”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Advertenties

7 gedachten over “The reason why most men don’t like shopping”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s